De top 10 Startup50 Gelderland bekend

Innovatieve startups hebben een natuurlijke aantrekkingskracht. Ze hebben de ambitie om van de wereld een mooiere, duurzamere of betere plek te maken. En ze zetten businesses op die nog niet eerder ontwikkeld zijn. Ruim vijf jaar na de eerste editie van Startup50 is dit jaar, door de drijvende kracht Julian Leijser, opnieuw een ranking gemaakt van de 50 beste startups van Gelderland.

en de winnaar is.. Happy soaps

Op nummer 1 staat dit jaar de Apeldoornse Startup Happy Soaps die opgericht is door de twee broers Marco en Marcel Koers. Zij ontvingen de eerste plek door de snelle groei die zijn vanaf 2019 hebben gemaakt en die impact die zij hebben door een zeer grote groep consumenten aan te spreken. Een normale shampoofles met inhoud bestaat voor 90 procent uit water en maar een klein deel werkzame stof dus. Je kan makkelijk de druk op transport en dus CO2 uitstoot verlagen door deze weg te nemen bij het gebruik van shampoo. Ook het weglaten van plastic flessen scheelt een hoop afval.

Mylium als goede nummer 2

Nummer 2 uit de lijst van de 50 beste startups van Gelderland in Mylium van Iris Houthoff. Tijdens haar studie aan de Wageningen universiteit ondekte zei eem methodiek waardoor je van mycelium (paddenstoelen draden) een leerlook stof kan ontwikkelen. Deze heeft dezelfde eigenschappen als leer en ziet er hetzelfde uit. Het bewerkingsproces van dit materiaal is veel minder gemoeid met gifstoffen en natuurlijk hoeven we geen vee te gebruiken voor dit leer. Haar toekomstvisie is om afnemers van leer, zoals bijvoorbeeld de auto- en tassenindustrie te laten overstappen op mycelium leer.

En als derde: Mr. Fill

Nummer 3 is Mr. Fill. Zij zijn een sterk groeiende wereldwijde startup. Wat ze doen is simpel: zelfpersende afvalbakken. Dit zorgt dat er veel meer afval in een bak past en dat we de afval minder vaak hoeven op te halen wat weer uitstoot scheelt. Naast deze feature zijn ze bij Mr. Fill vollop in ontwikkeling om onze afvalbakken nog smller te maken door andere features toe te voegen. Meer hierover en over de andere mooie startups lees je in het Startup50 Magazine (https://issuu.com/motiefmedia/docs/startup50_-_2022_-_gelderland).

Onderdeel worden van Startup 50?

Het doel van Startup50 is om de startups next level te brengen door de juiste connecties en trainingen aan te bieden. Wil je onderdeel zijn van dit netwerk? Neem dan contact op met Julian Leijser (innovatie@startup50gelderland.nl). Want zoals jij waarschijnlijk ook weet komt 90 procent van de startups de eerste 5 jaar niet door. Iedere vorm van ondersteuning is waardevol. Een platform waar dit netwerk van startups en iedereen die door hen geïnspireerd wordt samenkomt, kan het verschil betekenen tussen stoppen en doorgaan.

Wij zijn dan ook heel blij met alle partners die prijzen hebben gesponsord voor de top startups van Startup50 2022, zodat zij weer verder kunnen. En natuurlijk zijn we ook ook uiterst dankbaar voor alle andere partijen die aan de wieg staan van het Startup50 Gelderland magazine van 2022! Samen maken we dit alles mogelijk.

Subscribe To Our Newsletter

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.