Sensationele Ondernemersverhalen in Beeld: documentaire tips!

Ben je vanwege de winter wat meer thuis en de vele series een beetje zat? Hier vijf entrepreneurial docu’s, dus plof op de bank met een warme choco, kleedje erbij en vergaap je aan deze sensationele verhalen:

Fyre (2019, op Netflix) mocht je hem nog niet gezien, ga dan snel kijken, Het moest het meest luxe en extravagante festival ooit worden. De promotievideo beloofde instagrammodellen buitelend over hagelwitte stranden. In plaats daarvan werd Fyre Festival op de Bahama’s een gigantisch fiasco.

The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley (2019, op HBO). De veelbelovende ondernemer Elisabeth Holmes claimde met haar bedrijf Theranos een apparaat te hebben ontwikkeld dat eenvoudig en snel allerlei bloedtests kon uitvoeren. Iedereen ging mee in haar fantastische verhaal, totdat..

Print the legend (2015, op Netflix). Bekroonde docu uit 2014 die de race volgt om marktleiderschap te krijgen op het vlak van 3D-printing, met en focus op start ups zoals MakerBot, Formlabs en 3D-systems.

Start-up (2001, op YouTube) belicht de dotcom crisis. Hoe kom iedereen in de bubble geloven en klapte hij? Een inkijkje in hoe torenhoge waarderingen tot stand komen en gecombineerd met emotie en FOMO tot waanzin leiden? https://www.youtube.com/watch?v=ibuiUXOTE4M

WeCrashed (2022, op Apple TV). Deze dramaserie vertelt het verhaal van de rise and fall van de succesvolle start-up WeWork, die alle records brak, totdat de beursgang in zicht kwam. Dit is er eentje die de boeken in is gegaan!

Subscribe To Our Newsletter

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.