Ambassades en consulaten

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Laat u informeren over de lokale manier van zakendoen en de plaatselijke wetgeving. Maar ook over vakbeurzen, brancheorganisaties en andere instanties die u in het buitenland kunnen helpen. Zo legt u sneller contacten met potentiële agenten, distributeurs, producenten en afnemers.

Handelsbevordering

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich via ambassades en consulaten-generaal in voor de belangen en kansen van het Nederlands bedrijfsleven in het buitenland. In vrijwel elk land ter wereld is een Nederlandse vertegenwoordiging te vinden. Ambassades zijn gevestigd in hoofdsteden, consulaten in andere economisch omvangrijke steden.

Belangenbehartiging

Loopt u tegen situaties aan waarin de (plaatselijke) overheid niet mee wil werken of officiële procedures het zakendoen in de weg staan? Diplomaten zetten hun politieke status en netwerk in om Nederlandse bedrijven te helpen. Hoe dit in de praktijk werkt leest u in het blog 'Waar jij voet aan de grond wilt, hebben wij al jaren een sterk fundament'.

Hulp ter plaatse

Doet u zaken in een bepaald land of gaat u dat doen? Wilt u hulp of informatie van de Nederlandse vertegenwoordiging ter plaatse? Op de RVO landenpagina's vindt u (contact)informatie over de Nederlandse ambassades, consulaten en handelskantoren in het land. Vaak kunt u bellen of e-mailen met de vertegenwoordiger in uw doelmarkt om uw wensen of plannen te bespreken.

Verkennen

Bent u aan het verkennen of u de stap naar het buitenland gaat maken? In samenwerking met het buitenlandnetwerk kan RVO u helpen. Lees meer over hoe RVO en het buitenlandnetwerk u kunnen helpen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.