EU-verklaring aanvragen

Deze informatie is geplaatst door KVK

Voor het vestigen van uw bedrijf of het uitvoeren van werkzaamheden in een ander EU-land heeft u soms een vergunning nodig. U vraagt de vergunning aan in het EU-land waar u aan de slag wilt. Om deze vergunning te krijgen moet u aan bepaalde (diploma)eisen voldoen. Dit laat u zien met een EU-verklaring.

Wat is een EU-verklaring?

Binnen de EU is het vrije verkeer van werknemers en diensten geregeld in richtlijn 2013/55/EU. Deze richtlijn zegt dat als u aan een aantal eisen voldoet, u in een andere EU-lidstaat uw beroep mag uitoefenen. U hoeft dan geen diploma uit die EU-lidstaat te hebben.

Een EU-verklaring wordt ook wel de EG-verklaring genoemd.

Vraag een EU-verklaring aan

U kunt een EU-verklaring aanvragen bij KVK. Bij de beoordeling van een aanvraag voor een EU-verklaring wordt gekeken naar:

  • de soort werkzaamheden die u gaat doen
  • afgeronde opleidingen
  • uw werkervaring
  • het bestemmingsland

De aanvraag kost € 80. Voor meer informatie kunt u - het liefst per mail - contact opnemen met de afdeling EU-verklaringen van KVK. Stuur een e-mail naar eu-verklaringen@kvk.nl.

Verklaring uitgeoefende werkzaamheden

Als u niet voldoet aan de voorwaarden voor een EU-verklaring, dan kunt u vaak wel een Verklaring uitgeoefende werkzaamheden krijgen.

Check de lokale wetten en regels voor bedrijfsvestiging

In alle lidstaten van de Europese Economische Ruimte (EER: alle EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland) mag u een bedrijf of dochteronderneming oprichten. De voorwaarden verschillen per land. Alle EU-landen hebben een Point of Single Contact website, uw contactpunt voor zakendoen in een EU-land. U vindt er bijvoorbeeld informatie over vergunningen. Online kunt u veel regelen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.