Expediteur en transporteur

Deze informatie is geplaatst door KVK

Een expediteur is een transportbemiddelaar

Uw bamboe parasolstokken moeten niet alleen onbeschadigd vanuit Indonesië aankomen, maar ook met de juiste documenten en zo goedkoop mogelijk. Een expediteur helpt u bij dit hele proces. Een expediteur is een transportbemiddelaar, een soort tussenpersoon. Hij laat uw goederen op de meest efficiënte manier vervoeren en zorgt voor alles wat daarbij komt kijken. Dus naast het vervoer regelt hij bijvoorbeeld ook de juiste documenten, verzekert hij goederen en zorgt hij voor de opslag. Doordat een expediteur bekend is met de douaneregelingen handelt hij alle procedures sneller af.

Betere prijs door groupagediensten

Expediteurs bieden ook groupagediensten aan. Ze combineren kleinere zendingen van verschillende ondernemers tot grotere ladingen en bedingen zo betere prijzen bij transporteurs (vervoerders).

Hoe vind ik een expediteur?

Een expediteur vindt u via Fenex, de brancheorganisatie voor expediteurs.

Wanneer schakelt u een transporteur in?

Heeft u geregeld volle vrachten naar uw klant in Duitsland, dan kunt u een vaste transporteur inschakelen. In tegenstelling tot de expediteur vervoert de transporteur de goederen daadwerkelijk. Zoekt u naar Nederlandse transportbedrijven? Op de website van brancheorganisatie evofenedex vindt u een database met transporteurs. Het is mogelijk te selecteren op vervoersvorm, bestemming en specialiteit.

Heeft u nog vragen?

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.