Point of Single Contact België

Deze informatie is geplaatst door Ondernemersplein

Wilt u vanuit Nederland in België diensten verrichten of daar uw bedrijf vestigen? Het Belgische Point of Single Contact (PSC) biedt u algemene economische informatie over België en belicht lokale investeringskansen. Het business portal is beschikbaar in 4 talen, waaronder Nederlands. Het richt zich op bedrijven uit België en de overige EU-landen.

Informatie over regels en procedures

Centraal staat de Proceduregids. Hierin geeft u aan wat u wilt gaan doen. Wilt u zich in België vestigen of diensten grensoverschrijdend aanbieden? U krijgt dan de belangrijkste regels waar u rekening mee moet houden. Via Uw bedrijf beheren vindt u informatie over diverse onderwerpen. Aan bod komen starten, financiën, belastingen, sociale zekerheid, personeel aannemen en gereglementeerde beroepen in België.

Mogelijkheden online procedures

Voor online procedures verwijst het PSC naar de bevoegde instanties. Online inschrijven in het Belgische handelsregister (Kruispuntbank van Ondernemingen) is mogelijk bij een van de 8 erkende ondernemingsloketten die ook een online aanvraag voorzien voor een aantal andere verplichtingen, zoals aanmelding voor de btw-plicht.

Ondersteuning en contact

België heeft 8 Ondernemingsloketten. Deze kunnen u helpen met de benodigde vergunningen of aanmeldingen. Voor hun diensten moet u betalen. Het tarief voor de inschrijving in het Handelsregister is bij alle loketten hetzelfde. De tarieven voor de aanvullende diensten (bijvoorbeeld aanvraag van vergunningen en aanmeldingen) kunnen verschillen per ondernemingsloket. Er is geen contactmogelijkheid met het PSC zelf.

Voor informatie en diensten van de Belgische overheid kunt u terecht op het portaal Belgium.be. Hier vindt u algemene informatie voor bedrijven.

Heeft u nog vragen?

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.