Point of Single Contact Ierland

Deze informatie is geplaatst door Ondernemersplein

Overweegt u zaken te doen met of in de Republiek Ierland? Het Ierse Point of Single Contact (PSC) kan u op weg helpen. Het PSC geeft informatie over het opzetten van een bedrijf in Ierland en over de overheidsinstanties die u bij uw bedrijfsvoering kunnen ondersteunen.  

Een bedrijf opzetten

Het Ierse Point of Single Contact (PSC) geeft algemene informatie over het opzetten van een bedrijf in Ierland, plus gedetailleerde informatie over branche-specifieke regels en eisen.

Het PSC biedt verder een snelle ingang naar veelgezochte informatie, nieuws over aanstaande bedrijfsgerelateerde evenementen en links naar alle relevante landelijke autoriteiten. Het PSC-team beantwoordt uw vragen over ondernemen in Ierland ook per e-mail: info@pointofsinglecontact.ie.

Ondersteuning voor bedrijven

Het Ierse PSC geeft tevens een overzicht van de overheidsinstanties die u bij uw bedrijfsvoering kunnen ondersteunen.

Er is een ruime keuze aan instanties die u in verschillende fasen van uw bedrijf kunnen ondersteunen. Het PSC kan u helpen snel de juiste overheidsinstantie te vinden.

PSCs als voorlopers van de Single Digital Gateway

De meeste landen van de Europese Unie (EU) hebben een Point of Single Contact (PSC). Deze portalen zijn opgezet om de interne marktwerking binnen de Europese Unie te bevorderen door een Single Digital Gateway (SDG). Pointofsinglecontact.ie  biedt alle EU-burgers snelle toegang tot informatie over ondernemen in de Republiek Ierland. U vindt hier informatie over online bedrijfsprocedures en ondersteuning.

Binnen de EU werken de PSC’s samen in het EUGO-netwerk. Lees meer over EUGO en de PSC’s.

Heeft u nog vragen?

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.