Regeling Toegelaten Exporteur

Deze informatie is geplaatst door KVK

Voor bedrijven die regelmatig exporteren met een EUR.1 of, EUR-MED document, die een overzichtelijk leveringsprogramma hebben en voldoende kennis hebben van im- en export, is er de regeling Toegelaten Exporteur (TE). Deze exporteurs krijgen na een uitgebreide aanvraagprocedure een vergunning Toegelaten Exporteur zelfafgifte preferentiële oorsprongsbewijzen. Zij kunnen vanaf dat moment in plaats van een EUR.1 of EUR-MED een factuurverklaring gebruiken. In deze factuurverklaring wordt het vergunningnummer vermeld. De exporteur kan zijn verkoopfactuur voorzien van deze verklaring zonder tussenkomst van KVK en de Nederlandse Douane in het land van bestemming aanbieden. De functie en verantwoordelijkheden blijven voor alle betrokken partijen hetzelfde als voor het gebruik van EUR.1 of EUR-MED documenten. 

Opstarten procedure vergunning

KVK adviseert u graag bij uw keuze en helpt bij het opstarten van de procedure. Als u in aanmerking wilt komen voor de vergunning toegelaten exporteur, vul dan het aanvraagformulier in.

Voor bedrijven die regelmatig exporteren naar Turkije, bestaat de vergunning Toegelaten Exporteur zelfafgiftecertificaten inzake goederenverkeer ATR. Deze vergunning geeft exporteurs toestemming om bij uitvoer naar Turkije zelf ATR certificaten af te geven, dus zonder tussenkomst van de Douane. Ga naar het aanvraagformulier voor de vergunning.

Heeft u nog vragen?

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.