Regelingen en subsidies bij internationaal ondernemen

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | KVK

U begint een bedrijf in het buitenland. U exporteert een product of dienst. Of u start juist met import. Dan heeft u misschien (extra) geld nodig. De overheid kan u hierbij helpen. Er zijn verschillende regelingen en subsidies die u financieel ondersteunen bij het internationaal ondernemen.

Schrijf een ondernemingsplan

U maakt eerst een duidelijk plan, voordat u op zoek gaat naar financiering. Gebruik hiervoor een ondernemingsplan. Banken en andere instellingen vragen hier vaak om. U kunt uw ondernemingsplan ook gebruiken bij uw aanvraag voor een subsidie. In uw plan omschrijft u onder andere wat u precies wilt gaan doen en hoe. En hoeveel geld u hiervoor nodig heeft.

Vraag RVO om hulp en advies

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt u met het vinden van de juiste financiering. RVO voert diverse programma’s en regelingen uit voor de overheid. Kan RVO u niet helpen aan de juiste subsidie? Dan kijkt RVO naar andere mogelijkheden voor het financieren van uw plan. Bijvoorbeeld bij internationale investeringsmaatschappijen.

Check uw financieringskansen met een quickscan

U kunt vooraf checken of uw plannen voldoen aan de voorwaarden van een regeling of subsidie. Dat heet een quickscan. Het invullen van de quickscan duurt ongeveer 1 uur. Een RVO-adviseur schat hiermee uw kansen in op een succesvolle aanvraag.

Voor regelingen bij Invest International vult u eerst via RVO een quickscan in.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Gaat u maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in het buitenland, bijvoorbeeld in opkomende markten of ontwikkelingslanden? Dan zijn er extra mogelijkheden voor financiering. Om voor financiële overheidssteun in aanmerking te komen, moet u maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens de OESO-richtlijnen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.