Starten met een duurzame bedrijfsvoering

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO)

Met een duurzame bedrijfsvoering kunt u geld besparen. Bijvoorbeeld door duurzame energie te gebruiken in plaats van gas of olie. U helpt zo mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Een duurzaam imago kan ook bijdragen aan het succes van uw bedrijf.

Wat is duurzaam ondernemen?

Bij duurzaam ondernemen gaat het om het evenwicht tussen de 3 p’s: people, planet, profit. Naast het maken van winst, heeft u ook oog voor mens, dier en milieu. Dit betekent dat u in uw bedrijfsvoering let op de gevolgen voor uw omgeving. Duurzaam ondernemen is een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Bepaal wat u duurzaam wilt doen in uw bedrijf

Bedenk welke duurzame onderwerpen voor u belangrijk zijn:

Kies voor duurzame energie

Met duurzame energie bent u minder afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas en steenkool. Dat kan dat flink schelen in uw energiekosten. Duurzame energie is de verzamelnaam voor energie uit natuurlijke bronnen. Denk aan:

Deze bronnen leveren elektriciteit, biogas en warmte. Of een combinatie daarvan. Nederland wil ook de productie en het gebruik van duurzame waterstof verder ontwikkelen.

Financiële regelingen voor duurzame investeringen

De overheid stimuleert duurzaam ondernemen. Er zijn verschillende financiële en belastingregelingen voor duurzame investeringen, zoals:

Check de Subsidie- en financieringswijzer van RVO voor meer subsidies en regelingen.

Gebruik de Regeling Groenprojecten

U kunt groen sparen, groen beleggen of groen investeren met de Regeling Groenprojecten. Zo kunt u bijvoorbeeld goedkoop geld lenen voor investeringen in duurzaam bouwen, duurzame energie en duurzame mobiliteit.

Sluit aan bij netwerken

  • Sluit u aan bij Social Enterprise NL. Dit netwerk brengt sociaal ondernemers samen en helpt met kennis, ondersteunende programma’s en het vinden van de juiste financieringsvorm.
  • Laat u inspireren op het Klimaatplein om klimaatneutraal te ondernemen. Met de online tools, tips en praktijkverhalen ziet u hoe u het energie- en brandstofverbruik vermindert en verduurzaamt in uw bedrijf.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.