Verpakkingseisen bij transporteren

Deze informatie is geplaatst door KVK

Een goede verpakking voor uw goederen moet aan allerlei eisen voldoen. Per land kunnen de voorschriften en eisen verschillen.

Zorg voor de juiste verpakking

Niet te licht, niet te zwaar, het juiste label: een goede verpakking voor uw goederen moet aan allerlei eisen voldoen. Deze eisen verschillen per land. De vervoerder is meestal aansprakelijk voor beschadigingen aan goederen, dus zal hij een goede verpakking eisen. Overleg vooraf met de vervoerder of verzender.

Verpakkingseisen per land

Voorschriften over verpakkingsmateriaal verschillen per land. Via het landenoverzicht op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u bij veel landen de producteisen per land voor verpakkingen bekijken.

Tip: tape met uw bedrijfsnaam

Door uw zending zoveel mogelijk dicht te plakken met tape met uw bedrijfsnaam erop, maakt u diefstal moeilijker. Het valt zo eerder op als iemand uw doos opengemaakt heeft.

Verpakkingssymbolen

Er zijn allerlei internationale symbolen om aan te geven dat goederen op een speciale manier moeten worden gehesen, vervoerd of opgeslagen. Als u denkt dat uw zending een symbool nodig heeft, neem dan contact op met uw vervoerder. Die weet alles over de verpakkingssymbolen.

Verpakkingsafval

Er bestaan Europese wetten om het verpakkingsafval te verminderen. Hier heeft u mee te maken als fabrikant, distributeur en importeur van goederen uit landen buiten de EU. De Europa-portaalsite biedt op haar website informatie over de Europese richtlijn verpakking en verpakkingsafval.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met KVK

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.