Zakelijk elektrisch rijden

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Ondernemers die elektrisch rijden, profiteren van financiële voordelen. Er komen steeds meer elektrische auto’s en het aantal laadpalen neemt snel toe. Bekijk van welke subsidies en belastingvoordelen u gebruik kunt maken.

Bedenk welk elektrisch vervoermiddel past bij uw bedrijf

Elektrisch rijden is beter voor het milieu en past bij een groen imago. Ook heeft u hierdoor geen last van de milieuzones in grote steden. Als u de stap maakt naar elektrisch vervoer, bedenk dan welk vervoermiddel het best bij uw onderneming past. U kunt een elektrische auto kopen of leasen. Maar u kunt ook kiezen voor een elektrische scooter, e-bike of step.

Bekijk de financiële voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden loont. Met een elektrische auto bespaart u niet alleen brandstof- en onderhoudskosten. U kunt ook profiteren van belastingvoordelen:

Een milieuvriendelijke auto heeft een lagere bijtelling

Heeft u een auto van de zaak en gebruikt u die voor meer dan 500 km per jaar privé? Dan krijgt u te maken met bijtelling. Dit is een percentage van de catalogusprijs waarover u inkomstenbelasting betaalt. Een milieuvriendelijke auto heeft een lagere bijtelling. Bereken de bijtelling voor uw privégebruik.

Ga na of er subsidies zijn

Naast belastingvoordelen zijn er ook subsidies voor de aanschaf en lease van elektrische voertuigen en oplaadpunten. Zo kunt u gebruikmaken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) als u één of meer elektrische bedrijfsauto’s aanschaft. 

Informeer daarnaast naar lokale subsidies bij uw gemeente of provincie. De subsidies van een aantal gemeenten staan op Nederland Elektrisch.

Vind of plaats een laadpaal

Het aantal laadpunten voor elektrische auto’s neemt flink toe. Ook kunt u zelf een laadpunt plaatsen op uw bedrijfsterrein.

Uw eigen oplaadpunt bij uw bedrijf

De Startgids 'Laden van elektrische auto's op de zaak'  (pdf) helpt u bij de aanschaf van de juiste oplaadpaal voor uw elektrisch vervoer. Het is een stappenplan met aandacht voor bijvoorbeeld de oplaadsnelheid, het beheer, de kosten en fiscale regelingen en subsidies.

Volg de ontwikkelingen rondom elektrisch vervoer

Nederland wil koploper zijn in elektrisch vervoer. De partijen die samenwerken in het Formule E-Team (FET) zorgen er met de Rijksoverheid voor dat elektrisch rijden groeit en aansluit bij trends in het buitenland. Met het portaal Nederland Elektrisch houdt het FET u op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ook het nieuws over elektrisch rijden van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Deze informatie is geplaatst door:
Gepubliceerd op:

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.