De Startersvoucher van €2.500 voor ArtEZ alumni

Je kunt als ArtEZ alumnus tot maximaal drie jaar na afstuderen de startersvoucher aanvragen bij het ArtEZ Business Centre (ABC). En als je ons READY TO START programma hebt gevolgd heb je al een perfecte voorbereiding klaarstaan. De voucher gebruik je voor een eerste investering in en voor de opstart van je onderneming.

Artez werkt hierin samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de Radboud Universiteit (RU) en Van Hall Larenstein (VHL), de voucher is er dus ook voor hun studenten, promovendi en afgestudeerden.

Het ABC helpt je bij de aanvraag, inclusief een pitch training om jouw bedrijfsconcept en begroting zo goed mogelijk voor het voetlicht te krijgen voor een beoordelingscommissie. Deze commissie komt 4 tot 6 keer per jaar bijeen om alle voucheraanvragen te beoordelen. Houd er daarom rekening mee dat een goede voorbereiding het halve werk is en je hiervoor een paar maanden de tijd neemt.

Je kunt een aanvraag doen als je binnen je onderneming niet meer dan €10.000 euro hebt omgezet en je kunt het geld aan allerlei plannen uitgeven, maar je kunt het bijvoorbeeld niet besteden aan inkoop van producten die je direct inzet voor verkoop. Na afloop schrijf je een eindverantwoording en een verslag over wat je allemaal hebt bereikt en ook misschien over wat er niet is gelukt. Want wat zo fijn is, het geld van de voucher hoef je na toekenning niet terug te betalen.

De aanvraag

Je beschrijft je idee of plan voor je bedrijf en je legt uit waarom jouw idee, product of zelfs dienst, uniek en vernieuwend is. Je geeft aan hoeveel ervaring je hebt en wat je ondernemende kwaliteiten zijn. Het is ook belangrijk om inzichtelijk te maken hoever je al bent en dat je plannen haalbaar zijn.

En wie zijn je klanten eigenlijk? Of heb je al klanten en wat betalen ze voor dat wat jij doet en is dat realistisch? Je vertelt op welke manier je jouw idee gaat verkopen en hoe jouw werk zich verhoudt tot wat anderen al doen. En je geeft aan welke mogelijkheden je ziet wanneer je verder de toekomst in kijkt. Wij gaan je helpen om hier zo specifiek en concreet mogelijk te zijn.

Goed te weten is dat je met €500 euro van de €2.500 een ArtEZ alumni coach kunt inzetten. Dit zijn coaches uit het Artez-netwerk die heel graag hun vakinhoudelijke kennis, ervaring en hun netwerken met je delen. Je mag ook zelf een voorstel doen voor een coach waarmee je graag zou willen werken.

Deadline aanmelden bij ABC 12 mei
Donderdag 1 juni Pitch try-out
Donderdag 8 juni Beoordelingscommissie vouchers

Deadline aanmelden bij ABC 6 september
Donderdag 28 september Pitch try-out
Donderdag 5 oktober Beoordelingscommissie vouchers

Subscribe To Our Newsletter

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.