Tweede kamerlid Hawre bezocht Startclub en Journey

MKB en starters zijn de motor van de Nederlandse economie”, stelde Hawre Rahimi, Tweede Kamerlid (VVD) voor MKB en Ondernemerschap. Hij maakt momenteel een tour door Nederland en bezoekt steden om te horen tegen welke problemen ondernemers aanlopen, zodat hij die kan mogelijk kan wegnemen. Hij is een sterk voorvechter van MKB. Het betreft ruim 2 miljoen MKB-bedrijven, waar meer dan 70% van alle werknemers in Nederland een baan heeft.

Broedplaatsen geven voeding aan groei

Starters en start-ups vormen de basis van nieuwe MKB-ondernemingen. Hawre ziet het belang broedplaatsen en hubs. Hij maakt zich dan ook sterk voor starters, net als gemeente Arnhem en bezocht plekken waar die dynamiek voelbaar is. Connectr en Startclub. Samen met wethouder Jan van Dellen bezochten ze Connectr op IPKW, de broedplaats voor allerlei innovaties op het vlak van energie, zonnepanelen, opslag van energie, oplossingen voor gebruik van waterstof.

Zorg voor stabiel en sterk eco-systeem

De lunch was in bedrijfsverzamelgebouw Journey, dat in het voormalige V&D-gebouw zit en waar ook Startclub Arnhem deels is gevestigd. Ze spraken daar met bestuurder Christiaan Holland over het belang van een onderlinge netwerken, en een sterk eco-systeem in een stad. Denk hierbij aan de samenwerkingen van hogescholen, ROC, bedrijven en gemeente om elkaar te helpen en versterken. En starters die elkaar helpen. Dat kan door kennisuitwisseling, samen events organiseren en die breed toegankelijk maken. Maar ook door goede doorstroming en begeleiding van studenten op weg naar het eerste stappen als ondernemer. Hier werkt Startclub samen met Studiestad Arnhem, bijvoorbeeld door samen Startup Collegetour te organiseren.

Steun aan starters

Hawre en Jan zien het belang van hubs als Startclub en steunen ons waar mogelijk zodat we structureel en langjarig startets kunnen helpen met het opzetten en uitbouwen van hun eigen bedrijven, want starters staan aan de basis van de toekomstige MKB-bedrijven.

Subscribe To Our Newsletter

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.