10x leesvoer voor in de zomerperiode

Als ondernemer weet jij natuurlijk hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen. Maar in de drukte van alledag, lukt het vaak niet om even lekker voor dat ene boek te gaan zitten. Gelukkig is het meestal wat rustiger in de zomer. Tijd dus om te bespreken wat het leesvoer voor in de zomerperiode is wat je echt niet moet overslaan. En extra leuk: twee boeken in deze top 10 zijn afkomstig van onze eigen Startclubleden!

In het overzicht vind je direct een link naar Bol.com om de boeken te bestellen, maar je kunt natuurlijk ook in je lokale boekhandel kijken.

 

1. Profit First van Mike Michalowicz

Misschien heb je deze al voorbij zien komen, maar misschien ook niet. In dit boek leert Michalowicz je op een totaal andere manier kijken naar geld. Want hoe pak jij het aan: alles wat je overhoudt, dat is je winst? Profit First is een financieel systeem dat de financiële wereld volledig op zijn kop zet. Het veegt de internationale formule Omzet - Kosten = Winst van tafel. In plaats daarvan krijgt winst een prominente plek: Omzet - Winst = Kosten.

Klik hier om 'm te bestellen op Bol.com

 

2. The Lean Startup van Eric Ries

Inmiddels is dit een klassiekertje. The Lean Startup is de gouden handleiding voor iedereen die een nieuw bedrijf of product in de markt zet. Eric Ries leert je in zijn boek wat hij heeft geleerd van de fouten van andere startups. Het laat je op een efficiënte manier kijken naar processen en zet je vooral in beweging om te gaan doen.

Enthousiast geworden? Dit is het linkje naar Bol.com

 

3. Nils - Het spannendste managementboek wat je ooit zult lezen van Gerben Nijmeijer en Barry van Beem

In dit lijstje kan natuurlijk niet het managementboek ontbreken van ons eigen Startclublid, Gerben Nijmeijer. Nils vertelt het verhaal van ondernemer Nils Groenen, die te maken krijgt met een internationaal spoor van corruptie, geweld en leugens dat reikt van de Russische maffia tot de Nederlandse inlichtingendienst. Het is een managementboek in een fictiejasje: dus niet alleen spannend om te lezen, maar ook leerzaam en daarmee perfect leesvoer voor in de zomerperiode.

Je kunt Nils hier bestellen.

 

4. Aankloten - Kloot jezelf succesvol van Frans van Leeuwen

Een leuk tegengeluid in deze drukke tijden van doelen stellen en altijd maar presteren, vind je in dit boek van Frans van Leeuwen. Frans vertelt je aan de hand van eigen ervaringen en interviews hoe lekker het ook alweer kan zijn om aan te kloten en wat dat je op kan leveren. Zeker een aanrader voor de perfectionisten onder ons!

Je vindt 'm hier op Bol.com

 

5. Écht Ondernemen van Charlotte Meinesma

Charlotte Meinesma is een bekende jurist en ondernemer. Met haar sessies Oploskoffie biedt ze ondernemers de helpende hand bij allerlei juridische zaken. Maar Charlotte is zelf ook ondernemer. In dit boek neemt ze je mee in hoe ondernemen écht eraan toe gaat. Met natuurlijk handige juridische tips.

Bestel Écht Ondernemen hier.

 

6. Soft Skills in Ondernemerschap van Pieter Vandekerkhof

Als ondernemer moet je vaker dan niet een beetje een unicorn zijn: het is belangrijk om goede technische en logische vaardigheden te hebben, maar minstens zo belangrijk bij het ondernemen, zijn de soft skills. In het boek van Pieter Vandekerkhof krijg je praktische handvatten aangereikt om je soft skills te helpen ontwikkelen.

Je koopt 'm hier.

 

7. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt van Dale Carnegie

Dit boek is ook een echte klassieker. Zeker wanneer je op zoek bent naar manieren om je sales te verbeteren als ondernemer, kunnen we je het boek van Dale Carnegie echt aanraden. En laat je niet misleiden door de titel: je wordt niet ineens een meestermanipulator, maar beter snappen hoe mensen werken, dat doe je wel na het lezen van dit boek.

Dus ook meer leren over beïnvloeding? Koop het boek van Dale Carnegie bij Bol.

 

8. Grip van Rick Pastoor

Je mag als ondernemer volledig je eigen dag invullen. En in de praktijk kan dat soms behoorlijk lastig zijn. Want die mailbox blijft gewoon doorgaan. En de takenlijst loopt ook altijd op. Hoe zorg je er nou voor dat je goed omgaat met de tijd die je hebt op een dag? Herkenbaar? Dan is Grip van Rick Pastoor het boek voor jou. Je leert er te werken met de GRIP methode die moet zorgen voor meer rust en minder afleiding.

Ook Grip is te koop bij Bol.com

 

We eindigen met twee fictie-boeken voor boek 9 en 10. Want ook dat is belangrijk in de zomerperiode als ondernemer: ontspannen. En hoe doe je dat nou beter dan met een fijn fictieboek?

 

9. Fatima's Hand door Startclublid Anne Marie de Haan

Je leest het goed: een boek geschreven door nóg een Startclublid, namelijk Anne Marie de Haan. Fatima's Hand is haar fictiedebuut. Het is een spannende thriller die zich afspeelt in ons eigen Arnhem. Zeker de moeite waard om te lezen.

Fatima's Hand kun je hier kopen

 

10. Kaas van Willem Elschot

Dit boek is een persoonlijke aanrader van Auke. In het boek Kaas komen namelijk op een leuke manier alle valkuilen langs waar je als ondernemer in kunt trappen. Maar dan dus wel geheel fictief 🙂

Deze klassieker is bij Bol.com te koop.

 

Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen met dit leesvoer voor in de zomerperiode. Bekijk anders eens één van onze andere blogs.

Heb je een tip voor een boek die eigenlijk niet mag ontbreken? Deel hem vooral met ons!

Subscribe To Our Newsletter

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.