5 tips voor………Hocus – Pocus – FOCUS - door Roeland Bridié

Om onze ambitieuze ondernemers bij Startclub Arnhem goed op weg te helpen beginnen onze coaches aan een reeks blogs met daarin tips voor jullie. In deze blog geeft coach Roeland Bridié tips over hoe je gefocust blijft tijdens je werk. Wanneer je ondernemer bent, zeker in het begin, moet je veel taken zelf uitvoeren. Daarbij is het handig om te weten hoe jij je tijd en aandacht goed managed.

5 tips voor………Hocus – Pocus – FOCUS

Tip 1: Aanraken = afmaken

Open je een e-mail, dan beantwoord je die meteen: of door ook echt af te wikkelen, als het een korte reactie vraagt, of door de zender te laten weten wanneer hij/zij een inhoudelijke reactie van jou kan verwachten. En vergeet dan niet de betreffende e-mail meteen in je agenda te zetten om de afhandeling in te plannen. Dus geen e-mails meer op ongelezen terugzetten.[/vc_column_text]

Tip 2: Maak gebruik van een not-to-do lijst

Een not-to-do lijst geeft je veel meer rust en overzicht. Hierop noteer je zaken die weliswaar interessant en/of leuk zijn, maar waar voor nu eigenlijk geen tijd en ruimte voor is. Die parkeer je op je not-to-do lijst zodat je eerst kunt afronden waar je mee bezig was. Focus.

Tip 3: Vang taken en ideeën op

Elke keer dat er nieuwe ideeën of taken door je hoofd schieten, kun je die eruit halen door ze meteen op te schrijven zodat je ze uit jouw gedachten haalt. Je hoofd wordt hierdoor veel rustiger en je kunt veel beter focussen op dat wat jouw onverdeelde aandacht nodig heeft.

Tip 4: Maak een mindsweep

Vaak is een gebrek aan slaap een oorzaak voor minder goed kunnen focussen. Maak daarom voor het slapengaan een mindsweep. Schrijf vlak voor het naar bed gaan even op wat er op dat moment nog door je hoofd spookt. Zie het als een ruwe, nog onbewerkte to-dolijst. Want wanneer je het uit je hoofd haalt, kun je het loslaten. Hierdoor val je makkelijker in slaap.

Tip 5: Uitschakelen van notificaties en push berichten

Stel je telefoon, laptop, tablet en computer zo in dat je geen notificaties en push berichten meer kunt ontvangen. Dus mail, whatsapp, nieuwssites, agenda, games, et cetera zo instellen dat je er niet meer door gestoord gaat worden. Je kunt ook je telefoon op de vliegtuigstand zetten en uit het zicht leggen tijdens werkzaamheden waarbij je niet gestoord wilt worden. Hoe minder verstoringen, des te beter jouw focus.

Over deze coach

Roeland Bridié is de oprichter van InterTransfer Ondernemerscoaching. Hij is een energieke, resultaatgerichte ondernemerscoach die ambitieuze ondernemers helpt meer rendement uit zichzelf en hun onderneming te halen, o.a. door het aanbrengen van de juiste focus.

Contactgegevens

E-mailadres: r.bridie@intertransfer.nl
Telefoon: 06 21 60 69 35

Subscribe To Our Newsletter

Start succesvoller bij Startclub Arnhem

Netwerk
Ontmoet allerlei interessante mensen bij onze events.
Coaching
Ga aan de slag met de hulp van ervaren ondernemers.
Kennis
Start slimmer, gebruik onze kennisbank vol met tips & tricks!
Werkplekken
Huur voordelig een werkplek op één van onze aangesloten locaties.